Ergosaver artikel på computerworld

Jun
2012
11

posted by on mainsite-elearning

Ergosaver forebygger arbejdsskader i USA

Artikel fra: http://www.computerworld.dk/art/15619/ergosaver-forebygger-arbejdsskader-i-usa

Den danske e-learningsvirksomhed Ergosaver Inc. er blevet eneleverandør af webbaseret kontortræning til forebyggelse af arbejdsskader til en del af det amerikanske sundhedsvæsen.
Af Jakob M. Larsen
Publiceret d. 9. august 2002 kl. 08.49

Efter 13 måneders hårde forhandlinger slog det danske firma Ergosaver deres amerikanske konkurrenter Remedy og Magnitude på målstregen.

De konkurrerede om retten til at levere et webbaseret træningsværktøj til The Federal Occupational Health Service (FOH).

? Vi er selvfølgelig meget stolte over, at det var os, FOH valgte ud efter den meget omhyggelige udvælgelsesproces. Vores produkt blev vurderet som ?best value?, hvad angår kvalitet, funktionalitet og pris, siger direktør Søren Sander fra IMS Learning, der er moderselskab for Ergosaver.

FOH er en del af det amerikanske sundhedsvæsen, der leverer sundhedspleje og velfærd til andre amerikanske institutioner med millioner af medarbejdere.

Ergosaver har i samarbejde med FOH udviklet et e-learning-program, der skal forebygge arbejdsskader.

? Programmet lærer eksempelvis den enkelte medarbejder at indstille sin stol, bord og lys ergonomisk korrekt, ligesom medarbejderne får personligt tilpassede strækøvelser og bliver mindet om at holde pauser. På den måde kan medarbejderne forebygge museskader, siger Søren Sander.

Aftalen mellem FOH og Ergosaver er tre-årig og inkluderer op til 180.000 brugere.

Samarbejdet trådte i kraft den 1. august i år, så virksomheden har endnu ikke taget stilling til, om den skal ansætte flere folk som følge af det nye samarbejde.

? Vi ved endnu ikke, om dette medfører 3.000 eller 100.000 nye kunder, så vi afventer situationen, siger Søren Sander.

Skandinavisk funktionalisme
Direktøren mener, at det er den specielle skandinaviske metode, der førte til, at FOH valgte Ergosavers løsning på bekostning af de amerikanske konkurrenters produkter.

? Vi har en udpræget skandinavisk tankegang i vores produktudvikling af e-learningløsninger. Vi fokuserer meget på dyder som funktionalitet og overskuelighed. Eksempelvis har vi ikke så meget ?glimmer og glitter? på vores websider, som det er tilfældet hos vores amerikanske konkurrenter. For os er varemærket enkelhed, siger Søren Sander.

Tanken om, at der er en speciel skandinavisk eller dansk tilgang til udviklingen af e-learning-produkter, er ikke ny.

Eksempelvis sagde forskeren og professoren Hans Siggard Jensen fra Learning Lab Denmark sidste år i Computerworld, at vi i Danmark har en kritisk pædagogisk tradition, som hele tiden fordrer til nytænkning.

Det er ikke første gang, at danske IMS Learning beviser, at det kan begå sig i international sammenhæng.
Programmet Ergosaver høstede sidste år international anerkendelse, da det blev nomineret til Europrix-prisen.