TrygMedPC omtalt på TDC.dk

Jun
2012
11

posted by on mainsite-elearning

Bemærk: Programmet er ikke tilgængeligt mere. Nedenunder kan du læse en gammel beskrivelse taget fra tdc.dk

Computergymnastik

http://mit.tdc.dk/publish.php?id=435

Undgå musearm og myoser. Et gratis program sørger for, at arbejdsdagen foran pc’en ikke belaster kroppen.

Tryg med pc, mus der har ondt i ryggen

Af Claus P. Hastrup 06/09-2007

Over 500.000 danskere bruger det meste af deres arbejdsdag foran computeren. Af dem klager hver femte over ensidigt gentagne bevægelser og hver fjerde over en fastlåst arbejdsstilling. Så rigtig mange mennesker kunne have godt af at klikke sig ind på e-learning kurset www.trygmedpc.dk. (obs.: website er offline)

Websitet indeholder et stort opslagsværk om arbejdsmiljø og forebyggelse af skader ved pc-arbejde. Det største aktiv ved sitet er dog programmet Ergosensor, som gratis kan downloades.

Ergosensor giver:

  • forslag til fysiske øvelser, der løsner op for ømme og stive muskler, sætter gang i blodcirkulationen og forebygger udviklingen af gener ved computerarbejdet. Programmet indeholder 50 videofilmede øvelser.
  • Påmindelser om at holde pause fra pc’en, når du har arbejdet effektivt i en periode. Du indstiller selv, hvor længe du ønsker at arbejde, før programmet kommer med en pauseopfordring.
  • Personlige statistikker, for eksempel over dine tasteslag og museklik, som kan hjælpe dig til at blive opmærksom på dine pc-vaner og dermed forbedre din arbejdsdag

De registrerede data sendes til en database, som Tryg med pc’s eksperter bruger i deres forskning inden for området.

Tryg med pc er udviklet af Trygfonden og førende eksperter inden for ergonomi, medicin, fysioterapi og e-learning. Det lille, gratis program Ergosensor, der er baseret på ekspertviden, gør det lettere for dig at skabe variation i arbejdsdagen.